Pravo mjesto za sve tartufiste i one koji će to tek postati

U Livadama, najbogatijem izvoru istarskih tartufa, svake se godine održava međunarodna gurmanska izložba Dani Zigante tartufa

Tartuf je oduvijek bio obožavan i tražen, a danas je toliko rijedak da za njega u Francuskoj održavaju mise. Svjesni smo vrijednosti svojeg prirodnog bogatstva pa u čast istarskog „dijamanta kuhinje“ svake godine organiziramo sajam tartufa. 

Dani Zigante tartufa održavaju se u Livadama, u srcu doline rijeke Mirne i nadomak Motovunske šume proslavljene tartufima, a traju čak sedam vikenda - svake subote i nedjelje od kraja rujna do početka studenoga. Sajam je idealna prilika za upoznavanje s istarskim tartufima, ali i mnogim drugim vrhunskim autohtonim proizvodima Istre.

Što se nudi?

Na Danima Zigante tartufa za vas se priprema:

Raznolika izložba bijelih i crnih svježih tartufa te preko 50 različitih proizvoda od tartufa Zigante. Mnoge od delicija s tartufima mogu se i kušati te kupiti na samoj izložbi.

Promocija autohtonih istarskih proizvoda poput pršuta, sira, maslinovih ulja, meda i rakija vrhunskih lokalnih proizvođača. Svi proizvodi ponuđeni su po promotivnim cijenama.

Bogata međunarodna izložba vina u kojoj sudjeluju brojni vinari iz cijele Hrvatske, ali i susjednih zemalja. Sva vrhunska vina mogu se degustirati i kupiti po promotivnim cijenama.

Nezaboravna potraga za tartufima u Motovunskoj šumi. Tijekom vožnje turističkim vlakićem „stazom tartufa“ vodič goste upoznaje s tartufarstvom u Istri. Po dolasku u šumu, gosti uživaju u nezaboravnom iskustvu traženja tartufa uz licenciranog tartufara i njegove pse tragače. 

Uzbudljiv kulinarski show u kojem mnogi domaći i strani vrhunski chefovi pripremaju omiljene specijalitete s tartufima koji se mogu i degustirati.

Vrhunac sajma - licitacija bijelog tartufa! Bira se najljepši i najveći bijeli tartuf, koji se potom prodaje na javnoj dražbi.

Zabavna nagradna igra u kojoj sudjeluju svi posjetitelji. Na kraju svakog sajamskog dana izvlači se nekoliko sretnih dobitnika poklon paketa, a na završnom izvlačenju najsretniji posjetitelj osvaja glavnu nagradu - vikend za dvoje u sobama Zigante**** s romantičnom večerom u restoranu Zigante.

Degustacijski paketi

Tijekom sajma gostima se na izbor nude dva degustacijska paketa, kreirana za istinski doživljaj karakterističnih istarskih okusa i mirisa:

U crnom sajamskom paketu kao ulaznica na sajam dobiva se čaša za neograničenu besplatnu degustaciju svih izloženih vrhunskih vina. Kad budete spremni za pauzu, za vas ćemo pripremiti domaću tjesteninu s aromatičnim svježim crnim tartufom uz koju ćemo vam poslužiti i čašu harmonične Malvazije Zigante.

Oni koji se odluče za bijeli sajamski paket, počastit će se domaćom tjesteninom s intenzivnim svježim bijelim tartufom i čašom Malvazije Zigante, koja će dodatno zaokružiti okuse. I ovaj paket uključuje čašu za neograničenu besplatnu degustaciju vrhunskih vina svih vinara izlagača na sajmu.

Naša preporuka

Posjetiteljima sajma svakako preporučujemo jedinstveni doživljaj pokaznog traženja tartufa u obližnjoj Motovunskoj šumi. Gosti mogu zadržati i ponijeti kući sve tartufe koje pronađu ili ih naš vrhunski chef može pripremiti u jelu po njihovu izboru.

Kontaktirajte nas na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

SAJAM TARTUFA

info: +385 (0)52 777-409

 

POKAZNO TRAŽENJE TARTUFA

info: +385 (0)52 664-303

 

TRGOVINE

info: +385 (0)52 664-030

 

RESTAURANT ZIGANTE

info: +385 (0)52 664-302

 

ZIGANTE TRUFFLES

SAJAM TARTUFA www.sajamtartufa.com 
RESTORAN ZIGANTE www.restaurantzigante.com 

Portoroška 15, Plovanija
52460 Buje,
HRVATSKA

e-mail: info@zigantetartufi.com
Tel: +385 52 777 409
Tel: +385 52 777 410
Fax: +385 52 777 111

Vangelska cesta 8
SI - 6000 Koper
SLOVENIA

e-mail: officesi@zigantetartufi.com
Tel: +386 56251190
Fax: +386 56251191

Copyright: Zigantetartufi d.o.o.  Development - Studio web art